КРСНА СЛАВА ОПШТИНЕ МЕДИЈАНА- СВЕТА ПЕТКА
26.10.2012

Градска општина Медијана је уз благослов Његовог Преосвештенства Епископа нишког Г.Јована и светим чином освећења славског колача који је служио Преосвећени, уз присуство бројних пријатеља у Светосавском дому прославили своју Крсну славу - Свету Петку. Председнику општине прим.др Небојши Крстићу, заменику председника Милану Крстићу и већницима ГО Медијана, овај значајан дан честитао је Бобан Џунић, председник Градске општинје Палилула.

У жељи да истакне значај доброчинства, Градска општина Медијана од ове године -додељује Благодарницу. „Света Петка је одувек помагала свима који су у невољи призивали њено име и зато је Благодарница, која се додељује на дан када славимо ову светитељку српског порекла, симболичан начин наше општине да захвалимо племенитим људима, организацијама, фондацијама и установама за њихово доброчинство које су подариле ближњима“, рекао је председник ГО Медијана прим. др Небојша Крстић.

Први добитници Благодарнице су: Веран Матић и ТВБ92 за хуманитарну акцију „БИТКА ЗА БЕБЕ“; нишка Гинеколошко-акушерска клиника-Одељење за вантелесну оплодњу и лечење стерилитета; и Управа за дечију, социјалну и примарну заштиту.  

Председник општине Медијана, овим поводом је представио и два велика пројекта општине:“Седамнаест чесама за седамнаест векова хришћанства”, који се реализује са Благословом Његове Светости Патријарха српског.Г.Иринеја и други велики пројекат да, као путоказ ка Нишу и кроз Ниш, буду постављене копије археолошких експоната из времена цара Константина које представљају најзначајније тренутке из његовог живота. Оне би биле на прилазницама Нишу и на кружним градским токовима. Позвани су и сви градови и општине у Србији да, у оквиру прославе Миланског едикта, имају свој дан у Нишу који ће посветити овом значајном светском јубилеју.